STRAUTMANN balirni stroji

KAJ TOČNO jE »STISKALNICA ODPADKOV«

Na splošno je stiskalnica odpadkov naprava za stiskanje odpadkov, s čimer se znatno zmanjša njena količina.

V strokovnem smislu je »stiskalnica odpadkov« izraz, ki ga lahko razdelimo na dva dela:

 • Stiskalnice za komunalne odpadke:s temi napravami lahko mešane odpadke (npr. ostanke od hrane) v vaših domovih, pisarnah, stanovanjskih blokih, bolnišnicah stisnete z izkoristkom od 70 do 80 %, ki se jih nato običajno zbira v zabojnikih za odpadke (od 120 do 1100 l).
 • Balirni stroji:z balirnimi stroji se lahko selektivno zbrani odpadki stisnejo v pravokotne bale, odvisno od zmogljivosti stroja in vrste odpadkov z izkoristkom od 85 do 95 %. To so običajno odpadki iz papirja, kartona, folije, vendar je tudi večino drugih vrst odpadkov mogoče učinkovito stisniti s temi napravami.

 

Kakšne so praktične prednosti uporabe balirnega stroja?

 • Stroški ravnanja z odpadki se lahko znatno zmanjšajo, saj iz ohlapnih odpadkov se naredijo bale in na ta način se lahko zmanjša pogostost odvoza odpadkov oziroma izkoristi se zmogljivost transportnega vozila tudi do 100 odstotkov.
 • Visoka učinkovitost stiskanja nam omogoča, da si pridobimo pomemben položaj, ki ga uporabljamo za druge gospodarske dejavnosti, s čimer ustvarjamo dobiček za naše podjetje. Ker so bale pravokotne oblike in jih je mogoče zložiti eno vrh druge, lahko na eno evropaleto naložimo od 600 do 000 kg odpadkov.
 • Stiskalna komora naših stiskalnih strojev služi tudi kot prostor za shranjevanje odpadkov, saj lahko nastale odpadke postopoma polnimo v balirni stroj glede na stopnjo njihovega nastanka, tako ni treba imeti ločenega skladišča odpadkov.
 • Ustvari se čistejše in bolj organizirano okolje.
 • Prihranimo delovno silo, ker odpadkov ni treba predhodno obdelati (razrezati, zložiti) ali nalagati v stroje in razen vezave bale ni dodatnega delovnega procesa. Z našimi avtomatskimi stroji lahko prihranite celo čas vezave in v primeru teh strojev vam ne preostane drugega, kot da naložite odpadke, vse ostalo do vezave in izmeta bale se naredi samodejno.
 • Izbira okoljsko odgovorne, okolju prijazne rešitve za zmanjšanje našega ekološkega odtisa.

ZAKAJ IZBRATI MALAGROW WASTE SOLUTIONS?

S svojim podjetjem naredite pozitivno okoljsko presojo s preprosto uporabo balirnih strojev, s katerimi se lahko uspešno zmanjša obremenitev okolja za različne vrste odpadkov.

Če v proizvodnji vašega podjetja nastajajo odpadki kot so: valoviti karton, papir, plastična folija, PET plastenke, kovinska in kartonska embalaža brezalkoholnih pijač, trakovi za pritrditev, kovinske in plastične steklenice, pločevinke, tekstil, potem zagotovo uporabite balirni stroj za odpadke.

STRAUTMANN – enokomorni/enoprekatni mali balirni stroji

Izberite med naslednjimi izdelki

Strautmann male balirke so zasnovane tako, da je proces stiskanja materijalov in premikanja bal zelo enostaven. Prostornina stroja je manjša od prostornine EUR palete, vezava 30-100 kg bal se vrši enostavno s pomočjo vezalnih trakov. Dosegljivi tudi v CD (closed door) opciji z priključkom na enofazni električni tok, v izvedbi od 3-10 ton.

BalePress 3, 3CD

Balirni stroj BalePress 3 je najmanjši v ponudbi enokomornih balirnih strojev Strautmann. Primeren je za baliranje papirja, folije, PET embalaže, plastike in alu odpada ter komunalnih odpadkov.

BalePress 4, 4CD

Strautmann BalePress4 je najbolj priljubljen izdelek iz ponudbe enokomornih balirnih strojev. Stroj je primeren za baliranje papirja, folije, PET embalaže, plastike, pločevink in komunalnih odpadkov.

BalePress 6

Strautmann BalePress 6 je idealen za baliranje suhih komunalnih odpadkov in manjših količin papirja, folije, PET-a, plastike in pločevink.

BalePress 10

Strautmann BalePress 10 je izvrstna rešitev za stiskanje (baliranje) papirja, kartona, folije, PET, plastične embalaže in aluminijastih pločevink. 10 tonska potisna moč lahko zmanjša obseg stiskanih materijalov do 90 %.

 

PONUDBA. Prosite za ponudbo !

 

STRAUTMANN – enokomorni/enoprekatni veliki balirni stroji

Izberite med naslednjimi izdelki

Stroji za pripravo bal dimenzije EUR palete na izbiro od 18 do 58 tonske potisne moči. Vertikalno odpiranje vrat, QUICK DOOR opcija in možnost vezanja bale z žico ali trakom dodatno olajšajo delo. Dvojno ojačana vodila potisne plošče in robustna izvedba podaljšajo življenjsko dobo stroja. Bale teže od 250 do 500 kg.

BalePress 18

BalePress 18 je univerzalni balirni stroj namenjen za baliranje papirja, folije, PET embalaže, plastike in kovine, ter komunalnih odpadkov. 18 tonska potisna moč omogoča zmanjšanje obsega odpadkov do 90% (odvisno od vrste odpadkov) in pri tem bistveno pripomore k boljši prostorski izkoriščenosti in zmanjšanju stroškov odvoza odpadkov.

BalePress 28

vizualni prikazovalnik, enostaven mehanizem za vezavo bal, lahek odpiralno-zapiralni mehanizem, enostaven krmilni nazdor, samodejni izmetač bal.

Poleg naštetih prednostih balirni stroj ustreza najstrožjim predpisanim zahtevam za varno delovanje. 3 kratno kodirani magneti skrbijo za odpiralno-zapiralni sistem vrat, za preprečevanje nezgod pa ima vgrajeno posebno stikalo za zasilni izklop.

BalePress 53

Eden najbolj priljubljenih balirnih strojev iz naše ponudbe, ki je s svojo 53 tonsko potisno močjo namenjen baliranju kartona, papirja, plastike in sodov.

PP 1208

PP serija balirnih strojev je bila izoblikovana tako, da najbolje zadovolji potrebam prevoza, tj optimalizacija izrabe prostora. Na podlagi raziskav je balirna komora izdelana tako, da dimenzija narejene bale zadovolji vsem prevoznim potrebam.

STRAUTMANN večkomorni/večprekatni balirni stroji

Izberite med naslednjimi izdelki

Dvo ali večprekatna stiskalnica omogoča hitrejše ravnanje z več vrstami odpadkov istočasno. Zadovoljuje najvišjim varnostnim predpisom.

MK 700

Stiskalnica MK700 je s svojo 4 ali 6 tonsko potisno močjo zmožna zmanjšati obseg odpadne embalaže do 90%. S tem nam omogoča bistven časovni prihranek, zmanjša stroške odvoza in poveča prostorsko izkoriščenost. Proizvede bale težke do 60 kg (odvisno od materijala).

MK 1100

Z 20 tonsko potisno močjo in 250 kg težkimi balami je optimalna rešitev za stiskanje papirja, kartonskih škatel in Tetra Pak-a. Z 28 sekundnim ciklusom potiskanja in 70 cm dolgo potisno potjo praktično ni odvečne porabe časa za gospodarjenje z odpadki.

 

PONUDBA. Prosite za ponudbo !

 

STRAUTMANN – avtomatski balirni stroji

Izberite med naslednjimi izdelki

Avtomatizacija pri baliranju ima 2 pomembna dejavnika : čas zbiranja odpadkov in polnjenja stiskalnice je potrebno skrajšati, ter postopek vezanja in izvzema bale poteka brez potrebe delovne sile.

AutoLoad - Baler

Voziček za zbiranje odpadkov lahko postavimo v neposredno bližino, kjer odpadki nastanejo. Ko se voziček napolni, ga enostavno namestimo v stroj. Nameščeni voziček ima gibljivo dno, ki se po namestitvi v balirni stroj dvigne in s pomočjo rotorja enakomerno napolni odpadni material v komoro balirke. 

BaleTainer

BaleTainer je svetovna inovacija podjetja Strautmann Umwelttechnik GmbH na področju istočasnega baliranja in briketiranja odpadkov. Namenjen je za baliranje papirja, kartona, lepenke in PET embalaže.

Avtomatski balirni stroj ABBA

ABBA Pressentechnik je proizvajalec avtomatskih balirnih strojev z več desetletnim teoretičnim znanjem in praktičnimi izkušnjami v Nemčiji. Za kakovost strojev je značilna nemška natančnost in vzdržljivost.

Polavtomatska stiskalnica

Izberite med naslednjimi izdelki

CK450 H polavtomatska stiskalnica

 • Samodejni izmet celotne bale, poenostavljena in lažja uporaba
 • Posebno ojačano Hardox Castellated dno – večja zmogljivost, daljša življenjska doba delovanja
 • Poseben 4 žični horizontalni način vezanja bale
 • Odpiranje vrat – hidravlika
 • Kartonske bale težke do 500 kg 

CK 450 HFE polavtomatska stiskalnica

 • Samodejni izmet celotne bale : zagotovljeno hitro in varčno delovanje
 • Možnosti nadgradnje – povečanje zmogljivosti
 • Velika polnilna odprtina
 • Bale dimenzije EUR palete – enostavnejša manipulacija pri prevozu

CK 450 HFE.PC polavtomatska stiskalnica

 • Velika polnilna odprtina omogoča konstantno samodejno polnjenje
 • Izjemno močna konstrukcija
 • Bale dimenzije EUR palete – enostavnejša manipulacija pri prevozu

MOŽNOST BREZPLAČNEGA TESTIRANJA STROJEV

KONTAKTIRAJTE NAS !

Testiranje lahko vključuje čas najema stroja, dobavo, zagon, usposabljanje, tako da boste pozorni le na učinkovitost stiskanja in rezultate stiskalnic za odpadke.
Prav tako je mogoče testirati več balirnih strojev istočasno. V vseh primerih se glede postavitve stroja posvetujte z našimi sodelavci.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kontakti:
Klikni tukaj

Kontakti:
Klikni tukaj

MALAGROW Kft - SLOVENIA