Optimalna rešitev v večstanovanjskih objektih

 

Podjetje Malagrow Kft. že od 90-ih let intenzivno deluje na tržišču s ciljem uvedbe reform na področju ravnanja z gospodinjskmi in selektivnmi odpadki. V preteklem obdobju smo prejeli veliko prošenj za pomoč pri rešitvi problemov v zvezi z ravnjanjem, skladiščenjem in odvozom odpadkov, ki nastajajo v večstanovanjski objektih in blokih.

Težave in rešitve, ki se pojavijo pri ravnanju z odpadki:

  1. Ravnjanje z komunalnimi odpadki povzroča velike težave na mestih, kjer so se stroški odvoza teh v zadnjem obdobju bistveno povečali. Kompaktiranje komunalnih odpadkov neposredno v zabojnike je postala uspešna rešitev pri varčevanju odvoza. Uporaba kompaktorjev Strautmann RC1100 in MT240 ponuja rešitev, s pomočjo katere boste zmanjšali obseg odpadkov tudi do 50-75%. Nadalje vam ponujamo kompaktor BAGPRES, ki  odpadke  kompaktira v posebno vrečo, ki je nameščena v stroj. Podjetja pogostokrat izberejo slednji način kompaktiranja v vrečo in odvoz v večjih kontejnerjih.
  2. Ravnanje z ti. ˝vrednostnimi odpadki˝ je trenutno rešitev, ki se uporablja v majhni meri, kljub temu, da bi iz naslova trženja teh odpadkov lahko zmanjšali stroške odvoza tudi za več kot polovico.  Največkrat ti  odpadki končajo pomešani z komunalnimi odpadki in tako povzročajo strošek pri odvozu, vendar bi ločevanje teh odpadkov pomenilo brezplačen odvoz in tudi morebiten zaslužek. Za rokovanje teh odpadkov priporočamo balirni stroj Strautmann EK700 MINI, s pomočjo katerega lahko zmanjšate obseg odpadkov tudi do 90% in pripravljene bale so zelo enostavne za rokovanje in skladiščenje. Stroj zavzame zelo malo prostora. Posodobljen bo tudi kompaktor MT240 2, naslednik MT240 s katerim lahko kompaktira odpadke neposredno v vaš zabojnik, s možnostjo dograditve komore pa jih lahko tudi balirate.
  3. Veliko prostora zavzamejo tudi mešani gospodinjski odpadki (odpadki hrane, pijače,…). Najprimernejša rešitev za ravnanje s temi odpadki je suho kompostiranje. Posebna inovacija pri priporočenem kompostniku je ta, da pri ustrezni temperaturi, zračenju in ˝obračanju˝ izdela kompost odlične kakovosti v zelo kratkem času. Poleg tega je narejen tako, da je zaščiten pred zajedavci in drugimi škodljivci, poleg tega ne boste imeli težav z neprijetnimi vonjavami. Primeren za ročno ali strojno kompostiranje vseh vrst gospodinjskih organskih odpadkov ne glede na količine. Ročno različico priporočamo za manjše  večstanovanjske objekte (2-8 stanovanj). Strojna različica je idealna za večje stanovanjske bloke ali stanovanjske četrti.
  4. Za kompaktiranje manjših količin mešanih in lahkih selektivnih odpadkov priporočamo kompaktor BROAN. Izdelan je na principu vgradnega stroja, in se bo odlično podal k ostalih kuhinjskim strojem. Zavzame zelo malo prostora in kompaktira neposredno na mestu, kjer odpadki nastanejo. Delovanje stroja je zelo enostavno in higiensko. Za ločeno zbiranje PET embalaže pred kompaktiranjem priporočamo KNAPZAK sistem zbiranja, ki je odličen za predpripravo pred kompaktiranjem.

BORIS LASLO
E-mail : boris.laslo@malagrow.hu
Tel.: 00386 / (0)41 300 435

 

PONUDBA. Prosite za ponudbo !

 

Kontakti:
Klikni tukaj

Kontakti:
Klikni tukaj

MALAGROW Kft - SLOVENIA