Ravnanje z odpadki v industriji in logističnem sektorju

Z odpadki do zaslužka

Optimalno ravnanje z odpadki

Velik pomen dobiva gospodarno ravnanje z industrijskimi odpadki in odpadki iz logističnih sektorjev . Razlogov je več in sicer :

I. dviganje cen surovin ima vedno večji pomen pri ponovni obdelavi odpadkov

II. Dviganje cen goriva drastično  poveča  transportne stroške

III. Stroški deponiranja, cestnin in drugi stroški vam povzročajo dodatne stroške pri ravnanju z odpadki

IV. Ravnanje z odpadki je časovno zelo zamudno

V. Nenazadnje je ravnanje z odpadki dobilo velik pomen tudi z naravovarstvenega vidika. Povečanje stroškov iz naslova bremenitve okolja je od leta 2012 prineslo bistvene spremembe.

Uporaba naših strojev vam bo bistveno zmanjšalo zgoraj navedene stroške in vam ponuja rešitev tudi iz vidika estetike, varčevanja z energijo, logistike. Največja prednost je odbelava odpadkov neposredno na mestu, kjer ti nastajajo.

Inovacije na področju rokovanja z odpadki

Podjetje Strautmann konstantno skrbi za inovacije in vam tako ponuja rešitev za probleme, ki nastajajo pri rokovanju z odpadki. Zaradi teh inovacij so naši stroji primerni za ravnanje z odpadki na področju živilskih trgovin, mesno predelovalne industrije, tiskarn, kemičnih tovarn, avtomobilske industrije in tudi profesionalnih predelovalnic odpadkov.

Pri ponudbi strojev poskrbimo, da potencialni stranki ponudimo najugodnešjo rešitev pri rokovanju z odpadki in pri tem vzamemo v obzir tudi  najugodnejšo opcijo z vidika varčevanja – ˝z odpadki do zaslužka˝ . Ta rešitev vam omogoča, da odpad lahko tržite neposredno predelovalcem in tako dobite veliko več denarja za vaš odpadni material.

Posebne rešitve

Poleg rokovanja z najpogostejšimi selektivnimi odpaki (papír, folija, PET embalaža, pločevinke,…) vam ponujamo še rešitev za rokovanje z ti. specialnimi odpadki (spužve – PP1208 FOAM; gume – Baliranje gum, Električni in elektronski odpad – PP1208 E-SCRAP, stiropor – EPS Styropress briketirni stroj). Liquidrainer je specialni stroj za ločevanje tekočin iz PET embalaže, pločevink, alu in tetrapack-ov.

Nekateri kartonski izdelki so potrebni posebne obdelave, zaradi njihove dimenzije. Rešitev za to je balirni stroj BaleTainer, ki s svojo 150 cm veliko polnino odprtino ponuja rešitev za  kompaktiranje kartonskih palet in kartonov velikih dimenzij.

Za manjše količine odpada (3 tone mesečno) vam ponujamo balirni stroj EK700 mini in Balepress 700. Majhne bale so zelo enostavne za premikanje. Namenjene so za uporabo v manjših trgovinah (Hufbau, Coop, Bedeco kft.), za baliranje folije, pakirnih embalaž (Horsona Folia Print), v mesnopredelovalnih obratih (Hercsi-hús kft., Kiskunhalasi Baromfifeldolgozó), tiskarnah in tudi za nevarne odpadke.  Stroj zavzame le 1m2 prostora in je primerna za postavitev v neposredno bližino, kjer odpad nastaja.

Prednost manjših balirnih strojev (Balepress 700, 800, 700 Mini) je posebna press plošča, s pomočjo katere se vezava bale vrši tako, da je plošča spuščena. Ta princip omogoča boljšo kompaktnost bale in vezanje traja le 2-3 minute. Balirni stroj BP700 je opremljen s posebno ojačanim sistemom za vodenje, ki brez težav komaktira tudi močnejše materiale.

Bale Press 700 in 800 imata vgrajen sistem za rezanje vezalnega traka in  so prebarvani s posebnim emajlom, na katere se ne oprijema prah. Ti stroji so izdelani posebej za uporabo v farmacevtski industriji.

Zbiranje večjih količin odpadne folije lahko povzroča veliko težav, posebej če ta nastaja na več mestih hkrati. Prevažanje majnih količin na večje razdalje predstavlja dodaten strošek. Zbiranje in predpripravo teh odpadkov vam olajša KNAPZAK sistem za zbiranje folije, ki se vrši v posebne 200/300 literne vreče, ki so nameščene  na posebna stojala. Perforirane (luknjičaste) vreče omogočajo, da naenkrat spravite tudi večjo količino folije v eno vrečo (5-7 kg v lit. vrečo). Prozorne vreče omogočajo večji pregled nad ločevanjem odpadkov.

Za zbiranje posebnih odpadkov, kot so tekstil, spužvasti materiali ali stiropor  se uporobaljajo 1000 lit. vreče.

V vreče zbran odpad omogoča hitro in enostavno baliranje z Strautmann stroji.

Za srednje velike količine odpadkov (mesečno 40 t) vam priporočamo modele EK1107, EK1109, PP1208 in ALB, s katerimi boste proizvedene bale lahko tržili neposredno predelovalcem. Uporabljajo jih v industriji, logističnih centrih (GE, Mercedes Kecskemét, Pioneer, Infineon, Philips, Mitsuba, Surjány Hús, Samsung, Rauch, Chio, Rosmann itd.) in predelovalnih industrijah. Dokaz za uporabo teh strojev je bistveno večji dobiček podjetjem, ki gospodarno ravnajo s svojim odpadom. V največ primerih, se investicija namenjena za nakup balirnega stroja povrne že v prvem letu, nadaljnja uporaba pa prinaša čisti dobiček.

Prednosti, ki jih ponujajo Strautmann balirni stroji in s tem pripomorejo k hitrejšemu in učinkovitejšemu ravnanju z odpadki so : vgrajene ročke za izvleko traka/žice za vezanje, hidravlični izmet bale, samodejni sistem odpiranja vrat pri dvigovanju balirne glave, auto-start sistem zapiranja vrat.

Balirni stroji Strautmann ustrezajo najvišjim predpisanim varnostnim standardom in tako zagotavljajo varno in učinkovito delovanje stroja. Najpogostejši varnostni sistemi so vgrajeni senzorji, ki zagotavljajo varen zaprti sistem delovanja oziroma varen sistem delovanja pri odprtem tipu. Zaradi varnosti se z žični sistem vezanja bale vrši z ročno namestitvijo žic prirejenim za vezanje. Ta sistem omogoča (v primerjavi z tračnim vezanje) hitrejše vezanje.

Vzdržljivost, kakovost: V današnjih časih je baliranje tehnologija, ki proizvajalcem omogoča večji pregled nad zbiranjem in uporabnostjo odpadnega materiala, ki je pogostokrat zelo odvisna od vrst odpada. Strautmann stroji vam s pomočjo ojačanega sistema za stiskanje, robustnega ohišja, hidravličnega izmeta bale omogočajo enostavnejše in učinkovitejše rokovanje z odpadki. Iz jekla narejen dvojni ojačani sistem za vodenje stiskanja omogoča stabilnost stroja tudi pri enkratni večji količini stiskanja materiala. Sistem za izmet  bale je opremeljen s samostojnim motorjem, ki vam omogoča enostavnejše odstranjevanje bale. Ojačano ohišje vam omogoča stabilnost stroja pri raztezajočih materialih. Pri baliranju raztezajočih odpadov (spužve, elektronski odpad, avtoplastika) vam priporočamo model z ojačanim ohišjem, hidravličnim sistemom zapiranja vrat, posebnimi vgrajenimi kljuni, podaljšano potisno mehanizacijo, ki pripomorejo k učinkovitejšemu in hitrejšemu baliranju, ter vam omogočijo izdelavo bale z večjo težo.

Radikalna inovacijo pri polnjenu kartonske embalaže ponuja Autoload balirni stroj (ALB), ki kartone zbrane v poseben voziček preko posebnega rotorja polni neposredno v balirno komoro in vam tako omogoči polavtomatsko baliranje. Ta sistem zelo olajša zbiranje odpadkov in sistem baliranja.

Ta stroj ponuja revolucionarno olajšanje na področju baliranja manjših vendar številčnejših odpadkov (manjše kartonske škatle, PET embalaža), katerih polnjenje in baliranje je pogostokrat časovno zelo zamudno in stroškovno visoko.

Ta sistem vam ponuja enostavno rešitev pri baliranju lepenk, zloženik kartonskih embalaž, ki se pogosto pojavijo v industriji ali logističnih centrih.

Na naši spletni strani (www.hulladekpres.hu) najdete kratek film o delovanju tega stroja s priporočilom Müller Nemčija-e.

Za baliranje večjih količin odpadkov (nad 40 t) vam ponujamo BaleTainer, ki je svetovna inovacija na področju baliranja. Pri baliranju odpada nad 40 t so stroški odvoza kontejnerjev tako visoki, da je kompaktiranje neizbežno, rezultat pa je hitra povrnitev stroškov in zaslužek.

Prednost tega stroja je ta, da združuje lastnosti kontejnerja/presskontejnerja in horizontalne balirke v eno in prav tako ponuja možnost vgradnje kot klasičen presskontejner, vendar je končni produkt bala dimenzije, ki je pripravljena za trženje neposredno predelovalcem.

Princip delovanja je avtomatiziran, človeški faktor ni potreben. Zahvaljujoč posebno veliki polnilni odprtini je primeren za baliranje materialov, ki so izredno veliki in trdni (kartonske palete, močnejše kartonske škatle,…)

Na naši spletni strani (www.hulladekpres.hu) najdete kratek film o delovanju tega stroja s priporočilom Kawasaki Nemčija-e.

Kot rešitev v industrijski logistiki predstavljajo ti. mobilni presskontejnerji. Pri takšnih zahtevah vam ponujamo Minipress 3m3 presskontejnerje, ki pri kompaktiranju kartonov dosegaji izjemno dobre rezultate.

Pri zmanjšanju stroškov odvoza komunalnih odpadkov na področju večjih logističnih parkov, vam mobilni presskontejnerji prav tako ponujajo učinkovito rešitev.

Uporaba Minipress 500 in 700 vam omogoča zmanjšanje volumna odpadkov v razmerju 1:9, torej v en 3m3 kontejner lahko spravite tudi do 27m3 odpadkov.

Za kompaktiranje komunalnih odpadkov vam priporočamo model MSP500, medtem ko za kompaktiranje kartona priporočamo model MSP 700, ki je opremljen z večjo polnilno odprtino.

Za prodajo naših strojev imamo izdelano tudi posebne sisteme za obročno odplačevanja ali za najem, pri katerih bo prihranek viden že v prvim mesecih.

Kontakt: Kis József Malagrow Kft kis.jozsef@malagrow.hu +36  30 / 3260034

Opis je v lasti družbe Malagrow kft. ,prepovedana je kakršna koli uporaba ali kopiranje brez dovoljenja

 

 

PONUDBA. Prosite za ponudbo !

 

Kontakti:
Klikni tukaj

Kontakti:
Klikni tukaj

MALAGROW Kft - SLOVENIA