Rešitev za ravnanje z odpadki v gostinstvu

Težave in rešitve, ki se pojavijo pri ravnanju z odpadki v gostinstvu

Ravnanje z komunalnimi odpadki povzroča velike težave na področju, kjer so se stroški odvoza teh bistveno povečali. Kompaktiranje mešanih komunalnih odpadkov je rešitev za zmanjšanje stroškov, ki se pojavijo pri odvozu in ravnanju z odpadki. Z uporabo kompaktorjev RC110 in MT240 lahko prihranite tudi do 50% pri stroških odvoza odpadkov. Ponujamo vam tudi Bagpress kompaktor, ki odpadni material zbija v posebno vrečo in tako ponuja dodatno rešitev z vidika higiene. Ta rešitev je največji uspeh dosegla pri uporabi v večjih hotelih, ter v enotah, ki so bolj oddaljene od naseljenih področij. Za kompaktiranje v manjših restavracijah, motelih itd. priporočamo vgradni kompaktor Broan.

Rokovanje z ti. vrednostnimi odpdaki (folija, papír, Tetra pack, Pet embalaža, konzerve) je trenutno uporabljeno v majhni meri, kljub temu, da se pri rokovanju z temi odpadki stroški njihovega odvoza lahko polovično zmanjšajo. Največkrat ti  odpadki končajo pomešani z komunalnimi odpadki in tako povzročajo strošek pri odvozu, vendar bi ločevanje teh odpadkov pomenilo brezplačen odvoz in tudi morebiten zaslužek. Za rokovanje teh odpadkov priporočamo balirni stroj Strautmann EK700/EK700 MINI, s pomočjo katerega lahko zmanjšate obseg odpadkov tudi do 90% in pripravljene bale so zelo enostavne za rokovanje in skladiščenje. Za manjše količine vam priporočamo vrgadni kuhinjski kompaktor BROAN. Ta kompaktor zbija odpadni material v posebno vrečo neposredno na mestu, kjer odpad nastaja. Uporaba tega stroja je zelo enostavna in higienska. Za zbiranje folije in PET embalaže vam ponujamo KNAPZAK sistem zbiranja, ki je odličen za pripravo odpada neposredno pred kompaktiranjem.

Optimalno ravnanje z temi odpadki je bistvenega pomena. Za kompaktiranje prehrambenih izdelkov priporočamo SL restavracijski kompaktor, ki s pomočjo posebnega vijačnega sistema izstisne tekočino in pri tem kompaktira preostali odpad, ki je zelo uporaben za nadaljnje kompostiranje.

Mnjenja

Horváth Péter, HOTEL HASIK (EK700) : „Do sedaj smo odpad zbirali v zaprti 5m3 kontejner, ki smo ga morali tedensko praznit. Z uporabo balirnega stroja smo zmanjšali odvoz na 3 tedenski ciklus. Rokovanje s strojem je zelo enostavno in z njegovo uporabo smo zmanjšali obseg odpadkov na 1/3 in pri tem bistveno privarčujemo pri stroških odvoza. S strojem smo več kot zadovoljni.”

Nagy János, WESTERN PANNÓNIA HOTEL (MT 240) : ˝Za zbiranje odpadkov v hotelu in restavraciji smo uporabljali 10 kosov 240 lit. zabojnikov. Z uporabo MT 240 smo število teh zmanjšali na 4 kos in s pri tem bistveno privarčevali pri stroških odvoza odpadkov. Kompaktor MT240 priporočam vsem, ki uporabljajo 240 lit. zabojnike.˝

Zeller Tibor, VISEGRÁD, Sirály Étterem : ˝Za kompaktiranje odpadkov uporabljamo model EK700 MINI in od začetka uporabe smo zmanjšali stroške odvoza na 1/3. Priporočam vsem, ki se soočajo s podobnimi težavami.˝

 

Kapcsolódó cikkek:

https://malagrow.si/hatekony-szallodai-hulladekkezeles/

https://malagrow.si/hatekony-hulladekkezeles-a-vendeglatasban-a-nyari-szezon-alatt-is/

 

 

PONUDBA. Prosite za ponudbo !

 

Kontakti:
Klikni tukaj

Kontakti:
Klikni tukaj

MALAGROW Kft - SLOVENIA