STRAUTMANN kompaktorji

KAJ TOČNO jE »STISKALNICA ODPADKOV«

Na splošno je stiskalnica odpadkov naprava za stiskanje odpadkov, s čimer se znatno zmanjša njena količina.

V strokovnem smislu je »stiskalnica odpadkov« izraz, ki ga lahko razdelimo na dva dela:

  • Stiskalnice za komunalne odpadke: s temi napravami lahko mešane odpadke (npr. ostanke od hrane) v vaših domovih, pisarnah, stanovanjskih blokih, bolnišnicah stisnete z izkoristkom od 70 do 80 %, ki se jih nato običajno zbira v zabojnikih za odpadke (od 120 do 1100 l).
  • Balirni strojiz balirnimi stroji se lahko selektivno zbrani odpadki stisnejo v pravokotne bale, odvisno od zmogljivosti stroja in vrste odpadkov z izkoristkom od 85 do 95 %. To so običajno odpadki iz papirja, kartona, folije, vendar je tudi večino drugih vrst odpadkov mogoče učinkovito stisniti s temi napravami.

 

Kakšne so praktične prednosti uporabe stiskalnice za komunalne odpadke?

  • Zmanjša se pogostost odvoza odpadkov in tako se lahko doseže znaten prihranek stroškov.
  • Visoka učinkovitost stiskanja omogoča, da si pridobimo pomemben položaj, ki ga uporabljamo za druge gospodarske dejavnosti, s čimer ustvarjamo dobiček za naše podjetje.
  • Ustvarimo lahko čistejše in bolj urejeno okolje, ki zaposlenim in gostom zagotavlja prijetnejše in udobnejše delovno mesto.
  • Izbira okoljsko odgovorne, okolju prijazne rešitve za zmanjšanje našega ekološkega odtisa.

ZAKAJ IZBRATI MALAGROW WASTE SOLUTIONS?

S svojim podjetjem naredite pozitivno okoljsko presojo s preprosto uporabo stiskalnic za odpadke, s katerimi se lahko uspešno zmanjša obremenitev okolja za različne vrste odpadkov.

Če v proizvodnji vašega podjetja nastajajo odpadki kot so: valoviti karton, papir, plastična folija, PET plastenke, kovinska in kartonska embalaža brezalkoholnih pijač, trakovi za pritrditev, kovinske in plastične steklenice, pločevinke, tekstil, potem zagotovo uporabite stiskalnico za odpadke.

STRAUTMANN kompaktorji za komunalne odpadke


Izberite med naslednjimi izdelki

MT 240

MT240 stiskalnica (kompaktor) je namenjena zmanjšanju volumna odpadkov. Najpogostejše se uporablja v večjih gospodinjstvih, restavracijah, večstanovanjskih hišah. Uporaba MT240 kompaktorja vam omogoča, da v 240 lit. smetnjak spravite 3-4 krat več odpadkov kot dosedaj.

RC 1100

Pri kompaktiranju komunalnih odpadkov se je treba osredotočiti na druge stvari, kot pri baliranju odpadkov. Glava stiskalnice je nameščena vertikalno nad strojem in vam omogoča, da pred začetkom stiskanja zabojnik naložite tudi do 2m visoko. Za ponovno kompaktiranje zabojnik ni potrebno odmakniti izpod kompaktorja, dovolj je ja dvignete stiskalno roko, ponovno naložite smeti in lahko začnete kompaktirat.

BagPress

Pri večjih kontejnerjih (2500 lit) ponuja higiensko in stroškovno učinkovito rešitev pri ravnanju z odpadki. 80-90% zmanjšanje obsega odpadkov bo bistveno zmanjšalo stroške odvoza odpadkov. Tehnologija stiskanja v vreče omogoča, da se izognete neprijetnim vonjem in tudi tekoči odpadki ostanejo v vreči. Zaradi teh lastnosti je kompaktor BAGPRESS izredno popularen v uporabi v krogih kot so zdravstvene ustanove, hoteli, domovi za ostarele, tržnice.

MOBILE RC KOMPAKTOR

Uporaba s pomočjo traktorja, z hidrauličnim pogonom. Primeren za 660, 770 in 1100 literne kontejnerje, zmanjšanje obsega odpadkov do 75%.
Priporočamo za avtokampe, parke, plaže in drugim podobnim površinam.

 

PONUDBA. Prosite za ponudbo !

 

STRAUTMANN kompaktorji


Izberite med naslednjimi izdelki

FP 200

Kompaktor FP200 je namenjen za kompaktiranje kovinskih sodov.

Ohišje FP200 je izdelano iz visoko kakovostnega jekla, ki stroju daje zelo dolgo ˝življenjsko dobo˝. Uporaba stroja je zelo enostavna in ustreza najvišjim varnostnim predpisom.

LiquiDrainer

Pri proizvodnji pijač pogosto zavržejo veliko količino PET embalaže, ki ni primerna za prodajo zaradi različnih dejavnikov (preveč ali premalo napolnjenja embalaža,…). Omenjen izdelek je potrebno uničiti, katerih stroški so izjemno visoki, ker omenjeno uničenje proizvodov poteka s tehnološko pomanjkljivimi sredstvi, v veliko primerih uničenje/praznjenje poteka ročno.

Strautmann Styropress

Zmanjšanje obsega do 98%

StyroPress kompaktor je izdelan na podlagi inovativne Strautmann tehnologije za kompaktiranje EPS (polistirol pene) materiala. StyroPress izdela brikete veličine do 700 kg/m3, ki je primerna za nadaljnjo prodajo neposredno predelovalcem EPS materiala . Z uporabo StyroPress stroja za briketiranje lahko dosežete 98% zmanjšan obseg materiala.

BERGMANN kompaktorji

Izberite med naslednjimi izdelki

Roll-Packer

Edinstvena Bergmann Roll-Packer tehnologija vam omogoča kompaktiranje velikih količin odpadkov neposredno v (10-36 m3) kontejnerje. Z uporabo Roll-Packer modelov boste bistveno povečali izkoristek prostornine kontejnerja in zmanjšali stroške odvoza.

Roto-Press

Edinstvena tehnologija Bergmann RotoPress vam omogoča kompaktiranje neposredno kjer odpadki (komunalni in selektivni)  nastanejo. Izredno zanesljivi in učinkoviti stroji zahtevajo minimalno navzočnost delovne sile in vam pri tem bistveno zmanjšajo stroške, ki nastanejo pri rokovanju z odpadki.

 

PONUDBA. Prosite za ponudbo !

 

Pripomočki za zbiranje odpadkov

Izberite med naslednjimi izdelki

KNAPZAK

KNAPZAK zbiralniki so priporočnljivi za uporabo v večjih dvoranah, tovarnah in logističnih centrih kjer odpadki nastajajo na več različnih mestih hkrati in tako ponujajo enostavno zbiranje le-teh. Perforirane (luknjičaste) vreče se namestijo na jekleno ogrodje in vam tako omogočajo zbiranje večjih količin navadnih ali ˝strech˝ folij in drugih pakirnih materialov.

PETman

PETman je odlična rešitev za selektivno zbiranje odpadne PET embalaže v poslovnih stavbah, večstanovanjskih objektiv, hotelih, kempih in je zelo uspešna rešitev načina zbiranja odpadkov tudi v kinematografskih objektih, nakupovalnih centrih, šolah, športnih prizoriščih, festivalih…

CANman

CANman je izvrstna rešitev za selektivno zbiranje odpadnih pločevink v hotelih, poslovnih stavbah, večstanovanjskih objektih, kempih in tudi kot uspešna rešitev v kinematografskih prostorih, šolah, nakupovalnih centrih, športnih klubih, festivalih…

Posebne/specijalne rešitve

Izberite med naslednjimi izdelki

Kompaktorji / stiskalnce za kovine

Močan, robusten, prožen
22 tonska rezalna in 45 tonska potisna moč omogoča  baliranje široke palete lahkih kovin (razen železa).
Robustna 4-stranska reverzibilna (obračalna) rezalna plošča omogoča enostavno rokovanje z   odpadki večjih dimenzij, balo dimenzije 35*20 cm pripravi v nekaj več kot 30 sekundah.

 

PONUDBA. Prosite za ponudbo !

 

MOŽNOST BREZPLAČNEGA TESTIRANJA STROJEV

KONTAKTIRAJTE NAS !

Testiranje lahko vključuje čas najema stroja, dobavo, zagon, usposabljanje, tako da boste pozorni le na učinkovitost stiskanja in rezultate stiskalnic za odpadke.
Prav tako je mogoče testirati več balirnih strojev istočasno. V vseh primerih se glede postavitve stroja posvetujte z našimi sodelavci.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kontakti:
Klikni tukaj

Kontakti:
Klikni tukaj

MALAGROW Kft - SLOVENIA